John og Gitte sparer mange penge efter udskiftning til LED

Jeg besøgte Gitte i deres nye bolig. De var lige flyttet ind og ville gerne have hjælp til valg af de rigtige pærer i boligen.

Vi gennemgik hele huset og udskiftede 17 halogenpærer på 35w med en god 3,5w LEDpære. Vi skiftede traditionelle glødepærer og nogle spare pærer ud med kvalitets LED pærer, der blev også skiftet pærer i læselamper og sengelamper. Resultatet er en betydelig bedre belysning i alle boligens rum.

Den totale udskiftning kostede 3700kr. for nye kvalitetspærer fra GE med 5 års garanti og en forventet levetid på 25.000 timer i modsætning til traditionelle glødepærer, spare pærer og halogenpærer der har en kort levetid er den forventede levetid for en LED pærer op til 20 gange så lang.

Der er også en betydelig økonomisk gevinst, på 5 år vil de spare over 11.000 kr. på elregningen og samtidig bidrage med CO² udlednings reduceret på 2,7 ton. .

Elforbruget er meget lavt der er typisk en besparelse på op mod 85 % og så indeholder LED pæren ikke farlige stoffer, som eks. spare pærens giftige indhold af kviksølv.